JEJO
Een naam. Met twee voornamen. JEtse & JOppe.
Een naam. Met twee gezichten. Heidi & Christophe.
Een naam. Met een rijke geschiedenis.
Creatief in de keuken. Wijngek en joviaal in de zaal.
Dineren bij JeJo dat is dineren bij Heidi en Christophe. Gemoedelijk en authentiek, gastvrij en sympathiek. Lichtjes formeel en toch met de kwinkslag. Haar creativiteit in de keuken past perfect bij zijn wijngekke en joviale aanpak in de zaal. Soms botert het zelfs zo goed dat het botst. Ook dat is dineren in een écht huiselijke sfeer. Heidi en Christophe ontvangen hun gasten zoals ze zelf graag ontvangen worden.
2006
JeJo is een familierestaurant. In de pure zin van het woord.
De familie Claes- Vanhasselt woont sinds 2002 op het pittoreske, rustige dorpsplein van Heikruis. Op wijnvlak zijn 2003 en 2006 geen slechte jaren maar ze blijken toch vooral ideaal voor gezinsuitbreiding. Na het gepamper van Jetse en Joppe is het in 2006 tijd voor een derde babyborrel. Wijnhandel Jejo, vernoemd naar beide zonen, is een feit. En zoals dat altijd gaat met baby’s begint ook JeJo klein. Als wijnhandel in bijberoep.
2008
De baby groeit. Als kool.
Jejo zet zijn eerste pasjes in 2008 met een grote winterse wijndegustatie in OC Ter Loo in Bellingen. De basis voor een fijne traditie blijkt gelegd. De wijndegustatie wordt een vaste waarde met twee edities per jaar.
2010
JeJo loopt lekker
In combinatie met catering en traiteurdienst op verplaatsing vervelt de wijnhandel van bij- naar hoofdberoep.
Oktober 2015
Opening restaurant in eigen woning
Heidi en Christophe stoppen met koken op verplaatsing en openen in hun woning een restaurant. Met de combinatie van diner en wijnen op het uithangbord wordt JeJo verder uitgebouwd.
2017
Wijn op het plein
Gezelligheid kent geen tijd. Maar wel een plaats. Meerbepaald die van Heikruis, pal onder de kerktoren. Met de lancering van “Wijn op het plein” wordt het er vanaf 2017 drie zomers lang elke donderdagavond zo gezellig als op vakantie. En elk jaar wat drukker ook.
De zwoele zomeravonden krijgen er met een winterdegustatie in de Sint-Bernarduskerk van Heikruis in 2017 meteen ook een frisse spin-off bij.
2020
De Viering
JeJo in de kerk? Dat smaakte naar meer. De coronamaatregelen en de bijhorende nood aan afstand tussen de gasten werken in het najaar van 2020 inspirerend. Restaurant JeJo mag of kan dan wel geen gasten ontvangen, de Sint-Bernarduskerk is wel de perfecte locatie en decor voor “De Viering”. Eind oktober sluit het kerkrestaurant verplicht de deuren.
2021
Tapas op de wei & Apéro JEJO
De horeca-protocollen hebben in de pandemiejaren nog tot meer creatieve concepten geleid. JeJo kruidde de Heikruise zomers met het openluchtrestaurant “Tapas op de wei” en in het voorjaar van 2021 was er “Apéro JEJO”. Een gezellig terras met hapjes en tapas.
2022
Opfriswerken en uitbreiding
In het najaar van 2021 is het mooi geweest met de uitstapjes en keert JeJo terug naar huis. Het restaurant kan en mag opnieuw open. En de kleine JeJo van weleer heeft er ontzettend veel goesting in! Zoveel zelfs dat opfriswerken en uitbreiding van de zaal niet overbodig zijn.